26 January 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ!! !*της προκοπης



Τερμα τα αστεια!!!
Ωραια, νοστιμη, βελουδινη , παχυρευστη μπεσαμελ!!! και μερικα μικρα tip

Η μπεσαμελ καταρχας πρεπει να πουμε πως μπορει να ειναι μια συνταγη μαγειρικης αλλα απαιτει την ακριβεια της ζαχαροπλαστικης!
Φυσικα και πολλοι που εχουν φτιαξει αρκετες φορες ,εχουν βρει μονοι τους το δικο τους τροπο παρασκευης της αυξανοντας  η μειωνοντας τις ποσοτητες των υλικων!

Λοιπον θα σας δωσω μια συνταγη για το πως να φτιαξεται μια μπεσαμελ με επιτυχια και να σταματησει να σας φαινεται κατι το πολυ δυσκολο, σημειωνοντας οσα εμενα με δυσκολεψαν μεχρι να φτασω στο σημειο να μεινω ικανοποιημενη *και φυσικα η μεγαλυτερη ικανοποιηση ερχεται οταν ακους κ απο αλλους το γιαμ γιαμ*


Θα χρειαστουμε

(για ενα κανονικο ταψι)

* 1,5 κουπα αλευρι

* 200 γρ μαργαρινη (3τεταρτα του πακετου)

* 1,5 λιτρο γαλα

* 1 κροκο αυγου

* αλατι , πιπερι

* μοσχοκαρυδο


Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι το γαλα με το βουτυρο σε αρκετα χαμηλη φωτια κ τα ζεστενουμε μεχρι να λιωσει εντελως το βουτυρο.Ειναι πολυ σημαντικο να το εχουμε σε χαμηλη φωτια γιατι το γαλα ΔΕΝ πρεπει να βρασει!Αν βρασει χαλασε η μπεσαμελ!

Εχουμε το αλευρι σε ενα μεγαλο μπολ και προσθετουμε σιγα σιγα ανακατευοντας καλα λιγο λιγο απο το ζεστο γαλα (περιπου 2 κουπες).
Επειτα προσθετουμε το μιγμα μεσα στη κατσαρολα και ανακατευουμε με το συρμα που χτυπαμε τα αυγα.Συνεχιζουμε το ανακατεμα μεχρι το μιγμα να ομογενοποιηθει και να αρχιζει να σφιγγει.
Μολις γινει σαν κρεμα σβηνουμε τη φωτια.

Ριχνουμε τον κροκο με πολυ γρηγορο ανακατεμα για να μη ψηθει μεσα το μιγμα.
Με το που βαλουμε το αυγο το μιγμα αρχιζει κ σφιγγει.
Προσθετουμε και τα μπαχαρικα μας  και ετοιμη για ψησιμο!

Χρειαζεται σιγουρα 1 ωρα ψησιμο!

Μπορουμε αν προσθεσουμε κρεμα γαλακτοσ μετα τον κροκο για να δωσουμε μια πιο πλουσια γευση.
Επισης λιγο τυρι θα απογειωσει το πιατο μας ειδικα αν ειναι παστιτσιο η μουσακας!
Η μπορουμε να πασπαλισουμε την επιφανεια του ταψιου αφου εχουμε απλωσει τη μπεσαμελ με τριμμενη φρυγανια

Καλη επιτυχια!






No comments:

Post a Comment