21 February 2011

Λαχανοντολμαδες!!!




Και ναι σκεφτομαστε ολοι πωπω!!τι λαχανοντολμαδες...θα κανω χιλια χρονια να τους μαγειρεψω!!
τσουκου!!
απλα και ευκολα παμε να φτιαξουμε λαχανοντολμαδες...
ενταξει δε λεω θελει να χεις και λιγο μερακι...η απλα λιγη αγαπη!

θα χρειαστουμε

- 1 μεγαλο λαχανο
-250 γρ κιμα
-2 κουπες ρυζι
-2 μεγαλα κρεμμυδια
- 1 ντοματα
-μαιντανο
-αλατι,πιπερι, ενα τσακ καρυ
-ελαιολαδο

και για τη σαλτσα

-2 κροκους αυγων
-χυμο ενος λεμονιου
-λιγο αλευρι


Πλενουμε το λαχανο κ χωριζουμε τα φυλλα του προσεκτικα να μη σπασουν
οσο πιο μεγαλα κομματια εχουμε τοσο το καλυτερο.







Τα ζεματιζουμε σε νερο για 5/10 λεπτα
οταν τα εχουμε στη κατσαρολα τα σκεπαζουμε με ενα πιατο ετσι ωστε με τη βραση του νερου να μην ανακατευονται κ σπασουν.






Εν τω μεταξυ τσιγαριζουμε το κρεμμυδι και μετα ανακατευουμε ολα μαζι
με το κιμα την ντοματα το μαιντανο και τα μπαχαρικα και προσθετουμε κ λιγο φρεσκο ελαιολαδο.






Οταν ειναι ετοιμα τα φυλλα απο το λαχανο αφαιρουμε προσεκτικα και τα αφηνουμε σε ενα πιατο να κρυωσουν λιγακι.
Μετα περνουμε ενα ενα τα φυλλα και τα γεμιζουμε με το μιγμα μας.


Κλεινουμε προσεκτικα και φροντιζουμε να μην ασφυκτιουν!!


Αφου φτιαξουμε ολα τα μικρα πουγκακια μας...βαζουμε στη 
κατσαρολα οτι λαχανο ειχε σπασει και δεν χρησιμοποιησαμε ετσι ωστε να κανουμε μια ωραια βαση να ακουμπησουμε τα πουγκακια ωστε να μην κολησουν...
βαζουμε νερο μεχρι να σκεπαστουν και τα αφηνουμε να βρασουν σε χαμηλη φωτια περιπου μιση ωρα..και επισης τα σκεπαζουμε με ενα πιατο.

Η σαλτσα μας

χτυπαμε τα τους κροκους αυγων προσθετουμε το λεμονι και ριχνουμε λιγο λιγο ζουμακι απο το νερο που βραζουν οι ντολμαδες..μερικες φορες προσθετω και λιγο αλευρι..
και μετα προσθετουμε μεσα στη κατσαρολα και ΕΤΟΙΜΑ!!!

σερβιρουμε με λιγο μαιντανο για ομορφια και για πιο απαιτητικους ουρανισκους με καφτερο κοκκινο πιπερι!!




.

No comments:

Post a Comment