Αναποφλοίωτο ρύζι με κολοκύθι, πιπεριά και αμύγδαλο.



Ένα πιάτο υψηλής θρεπτικής αξίας ότι πρέπει για το καλοκαιράκι.
Έυκολο στο μαγείρεμα και πεντανόστιμο.

Κολοκυθάκι βοηθάει στη αντιμετώπιση κατακράτησης υγρών.
 Η βιταμίνη C συμμετέχει σε κολλαγόνο, καθιστώντας ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα. Η βιταμίνη Α, η οποία Επίσης, βρέθηκαν στην παμπ, καλό για τα δόντια και τα μαλλιά, καλό για την όραση.
 περισσότερες λεπτομέριες > http://fat.asert.info/kabachok/polza_ot_kabachka.html

Αμύγδαλο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ρύθμιση της απορρόφησης λιπιδίων και γλυκόζης στο αίμα, βιταμίν Ε γνωστή για το καλό στο δέρμα και στο μαλλιά, μαγνήσιο και κάλιο.
περισσότερες λεπτομέριες > http://www.ofono.gr/article.php?id=16402&category_id=5

Κουρκουμάς
 αντιβιωτικό
αντιαρθριτικό
βοηθάει στις παρενέργειες τησς χημειοθεραπείας
καθαρίζει το αίμα
βοηθάει στις γαστρεντερίτιδες ή τροφικές δηλητηριάσεις
τονώνει το δέρμα
φυσικό αναλγητικό
μείωση χοληστερίνης
αντιφλεγμονώδες
μειώνει τα σημάδια  στο δέρμα

περισσότερες λεπτομέριες > http://www.cooking-stories.blogspot.de/2013/06/blog-post_12.html

Το αναποφλοίωτο ρύζι διαφέρει από άλλα είδη ρυζιού επειδή είναι μη επεξεργασμένο και περιέχει όλα τα μέρη του κόκκου. Έχει συνήθως καφετί και περέχει υψηλά επίπεδα φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών.


Η κατανάλωση αναποφλοίωτου ρυζιού όπως και των άλλων τροφών ολικής αλέσεως ισχυροποιεί την υγεία μας.

Το ρύζι περιέχει σε ποσοστό 90% περίπου απλούς και σύνθετους υδατάνθρακες και είναι ελεύθερο από γλουτένη, τη βασική πρωτεΐνη των δημητριακών. Για αυτό το λόγο μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, τη γνωστή κοιλιοκάκη. 

  Το αναποφλοίωτο ρύζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως νιασίνη, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και σελήνιο.

 Η διαφορά του καφέ και του λευκού ρυζιού δε βρίσκεται μόνο στο χρώμα. Το ρύζι περιέχει πολλά στρώματα. Για την παραγωγή του καφέ ρυζιού αφαιρείται μόνο το εξωτερικό στρώμα, ο φλοιός. Αυτή η διαδικασία είναι η λιγότερο καταστρεπτική για τη διατροφική αξία του ρυζιού και εμποδίζει την απώλεια των θρεπτικών συστατικών που συμβαίνει με την περεταίρω επεξεργασία του ρυζιού. Αν το καφέ ρύζι αλεσθεί περισσότερο ώστε να αφαιρεθεί το πίτυρο και το σπέρμα, το αποτέλεσμα είναι ένα λευκότερο ρύζι, το οποίο όμως έχει χάσει αρκετά θρεπτικά συστατικά. Το λευκό ρύζι παράγεται μετά από την αφαίρεση της εξωτερικής στοιβάδας του σπόρου, η οποία περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα.
           Το καφέ ρύζι είναι τροφή πλούσια σε μαγγάνιο και καλή πηγή σεληνίου και μαγνησίου. Το άλεσμα του ρυζιού για την παραγωγή του λευκού καταστρέφει το 67% της βιταμίνης Β3, το 80% της βιταμίνης Β1, το 90% της βιταμίνης Β6, το 50% του μαγγανίου, το 50% του φωσφόρου, το 60% του σιδήρου και τη συνολική ποσότητα των φυτικών ινών και των απαραίτητων λιπαρών οξέων.
            Το ρύζι αποτελεί μια πολύ καλή τροφή για τον άνθρωπο. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ιαπωνία έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μακροζωίας στον κόσμο αφού ένας μέσος Ιάπωνας τρώει90 κιλά ρυζιού ετησίως.


Ας πάμε λοιπόν να το μαγειρέψουμε.





Βάλτε το ρύζι να βράσει με 1 λίτρο νερό.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας.
Και αν θέλουμε και 7 κοπανισμένα αμύγδαλα.
Τα έχουμε ψιλοκόψει όπως προτιμάμε.
Δεν τα αφήνουμε να τηγανιστούν.
Μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μετά απο 3 λεπτά προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό.
Σημαντικό είναι τα λαχανικά να μην μαγειρευτούν πολύ ώρα.
Όταν φύγει το νερό προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι μας και το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο μαιντανό.



Comments