Apple Strudel



Υλικά:
  • 1 φύλλο σφολιάτας (κατεψυγμένο)
  • 4-5 μήλα  κομμένα σε φλούδες ή μικρά κυβάκια
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ή 1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα ή ακόμα καλύτερα μισό μισό
  • 2-3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
  • μία βανιλέτα
  • κανέλα
  • ελάχιστο γαρύφαλλο
  • λίγο κονιάκ
Εκτέλεση: 

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα. 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη να λιώσουν και να ανακατευτούν. Ρίχνουμε τα μήλα και τα ανακατεύουμε ελαφρά να μαλακώσουν(όχι να λιώσουν). Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, τα μπαχαρικά και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ. Αφήνουμε στην άκρη να μισοκρυώσει. 
(Αν θέλουμε προσθέτουμε και μία κουταλιά της αγαπημένης μας μαρμελάδας)

Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι απλώνουμε τη σφολιάτα σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε στη μέση (κατά μήκος της σφολιάτας) τη γέμιση, κόβουμε τη γύρω γύρω σφολιάτα .
Χαράζουμε τη σφολιάτα όπως στην παρακάτω φωτογραφία για να μη φουσκώσει και τρίβεται.
Όπως οι κλασικες τυρόπιτες από τα μπουγατσάδικα αν καταλαβένετε τι εννοώ.

Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 200 °C 

Το βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένω να πάρει θερμοκρασία δωματίου και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Ένας τέλειος τρόπος σερβιρίσματος είναι με μία ζεστή κρέμα βανίλιας ή μία μπάλα παγωτού.

Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με μαρμελάδα όπου έχουμε στο ντουλάπι αντικαθιστώντας τα μήλα.









Comments