ένα κλασσικό μείγμα κέικ (4 αυγά,ένα βούτυρο η μια κούπα λάδι,ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη,ένα φλιτζάνι γάλα,ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
Τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.χρύσας πρώτα το βούτυρο με ΤΗΝ ζάχαρη να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.μετά πρόσθετεις τα αυγά,το γάλα κ τέλος το αλεύρι.
Παίρνεις έτοιμα χωνάκια παγωτού,αυτα που είναι σαν ποτηράκια.τα γεμίζεις προσεκτικά,κοιτώντας να πέσει ομοιόμορφα το μείγμα μέσα περίπου μέχρι το χείλος.τα ψηνεις σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά
στο ταψί τα τοποθετείς αραιά κ κατά προτιμηση σε λαμαρίνα για να "αναπνέουν" κ να ψηθούν γρήγορα ( εφόσον η ποσότητα στο χωνάκι είναι μικρή,δεν θέλει πολύ χρόνο ψησίματος
Η ποσότητα ήταν για 30 χωνάκια
τώρα στην διακόσμηση μπορείς να κάνεις ότι θες.
Εγώ το αλειψα με μερέντα,έβαλα μπισκότο κ ζελεδακι βατομουρο.εναλλακτικά μπορείς με το χέρι να το ανοίξεις από πάνω σαν καπάκι ( όπως έρχεται κ φουσκώνει αυτό πιο πάνω από το χωνάκι,κόβεται πολύ εύκολα η κορυφή)κ του ΒΆΖΕΙΣ ότι γεμιση θες.
Eναλλακτικά εγώ έβαλα λίγη μερέντα,το μπισκότο που επειδή ήταν μικρό ήταν ακριβως όσο η διάμετρος στο ποτηράκι που κάνει το χωνάκι,λίγη μερέντα να "κολλήσει" το καπάκι κ από πάνω το ζελεδακι με ελάχιστη μερέντα να μην πέφτει κ ήταν σαν απλό κέικ απέξω κ μέσα είχε την γεμιση.γενικά μπορείς να κάνεις μετά πολλά πράματα.αν θεσ εγώ την επόμενη βδομάδα θα φτιάξω δεύτερη φουρνιά και θα τα κάνω με ζαχαροπαστα.να το έχεις κ σε εναλλακτική διακόσμηση .
Comments
Post a Comment