Λαχταριστή Lemon Pie













Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνετε στο αλεύρι.

Με τα χέρια σας τρίβεται το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό και το ραντίζετε με τη σόδα.

Ζυμώνετε ελαφρά και μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα.

Την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη.

Ανοίγετε την ζύμη σε χοντρό φύλλο και τοποθετείτε σε λαδωμένη ταρτιέρα.

Τρυπάτε το φύλλο με ένα πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσει η τάρτα.

Κατόπιν μεχρι να ετοιμαστεί η τάρτα μας βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μείγμα.

Χτυπάτε για λίγο τους κρόκους και τους προσθέτετε στη κρέμα μαζί με το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.

Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά, και προσέχοντας να μην πιάσει πέτσα.

Όταν κρυώσει η κρέμα την αδειάζετε μέσα στην τάρτα.


Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας προς το τέλος το ξύδι και τη ζάχαρη.


Μ' ένα κουτάλι βάζετε την μαρέγκα πάνω στη κρέμα και βάζετε την τάρτα σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για 15' ή μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα.


























Comments