Καλοκαιρινή Σαλάτα με σάλτσα σκόρδου και μαντζουράνα












Λοιπόν μιας και είναι καλοκαιράκι. θα μπορούσαμε να γευτούμε όλα τα λαχανικά της εποχής στο "πικ" τους.
Δεν είμαστε για πολλά πολλά και δε θέλουμε να περνάμε το χρόνο μας στη κουζίνα και τόσο πολύ, όσο μία χειμωνιάτικη βροχερή μέρα, κάτι για φαγητό και βουρ στις παραλίες.

Μία καλή ιδέα λοιπόν είναι να βράσουμε τα λαχανικά μας και να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Έβρασα πατάτες με τη φλούδα τους (τα πήρα από ένα κύριο δίπλα από το σπίτι μου στη Ζάκυνθο),
και 10 λεπτά πριν να είναι έτοιμες οι πατάτες πρόσθεσα τα κολοκυθάκια.

Καλό θα ήταν να αρχίσετε να δοκιμάζετε τις πατάτες και με τη φλούδα τους, εκτός του ότι είναι πεντανόστιμες είναι και πλούσιες στα θρεπτικά συστατικά τους.

Η φύση ,λέει ένα ρητό, έφτιαξε τα δημητριακά
ο άνθρωπος τα έκανε άσπρα...
Η φύση, έφτιαξε τις σαλάτες
ο άνθρωπος τα dressing...
Η φύση έφτιαξε τις πατάτες
ο άνθρωπος τους έβγαλε τη φλούδα.

Θα χρειαστούμε 

5 μέτριες πατάτες με τη φλούδα
3-4 κολοκυθάκια
1 ντομάτα
1-2 σκελίδες σκόρδο
κρεμμύδι αν θέλουμε
ελαιόλαδο
μαντζουράνα ή ρίγανη
λεμόνι ή λαιμ
αλάτι, πιπέρι


Μπορείτε να τις πλύνετε πολύ καλά, να χρησιμοποιήσετε σύρμα για παραπάνω λεπτομέρεια και να
τις βράσετε με τη φλούδα.
Ο υποχονδρισμός δε βοηθάει στη μαγειρική ..έτσι κιαλιώς θα βράσει το νεράκι.

Αφήστε στο ψυγείο να δροσερέψουν και φτιάξτε τη σάλτσα.
Σε ένα μίξερ βάλτε μία σκελίδα σκόρδο , 4 κουταλιές ελαιόλαδο, μισό στημένο λεμόνι ή λαιμ,
μισό κουταλάκι μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε με την ντομάτα και αν θέλετε προσθέστε κρεμμύδι.
Το λαιμ θα δώσει μία πιο ντελικάτη γευση μαζί με τη μαντζουράνα.Αλλά και αν δεν έχετε το λεμόνι
δίνει τη σωστή οξύτητα που οφείλει να έχει μία καλοκαιρινή σαλάτα.








Comments