Flax Egg - Vegan υποκατάστατο αυγού







Το υποκατάστατο αυγού από λιναρόσπορο

Θέλω να το μοιραστώ μαζί σας! Είναι κάτι τόσο απλό και πραγματικά σου λύνει μία άλλη διάσταση
στην μαγειρική, ειδικά όταν θες να κάνεις ζύμες και ζυμάρια, αλμυρά ή γλυκά αλλά και πίτες και μπιφτέκια λαχανικών ή κεφτέδες ή μπεσαμέλ.
Κέικ,κρέπες,τηγανίτες, μπισκότα κλπ κλπ κλπ κλπ
Το αυγό το χρησιμοποιούμε στην μαγειρική και ειδικά σε ότι ανέφερε παραπάνω όπως και στις κρέμες γιατί βοηθάει στο να ενωθούν τα υλικά μας έτσι ώστε όταν ψηθούν να μην διαχωριστούν τα υλικά και να έχουμε μία ομογενοποιημένη ύλη.
Αν σπάσεις τον λιναρόσπορο και τον ενώσεις με νερό, τότε θα αρχίσει να δημιουργεί μία κολλώδη μάζα όπως αυτή του άσπρου μέρους του αυγού.!
Είναι κάπως δύσκολο να λιώσεις τον λιναρόσπορο αλλα άμα χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα γίνεται πιο ευκολα.
Αν θες να το κα΄νεις στο χέρι και όχι στον πολυκόφτη τότε προτίμησε μαρμάρινο ή πέτρινο γουδί γιατί το ξύλινο εμένα μου βγαλε την ψυχή.
Βέβαια μπορείς απλά να βάλεις το νερό και το λιναρόσποσο μέσα στον ηλεκτικό πολυκόφτη!



Είναι μαγικό!
Και υγειινό!
Μπορείς να το αποθηκευσεις στο ψυγείο μέσα σε ένα βαζάκι ή στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες!















photos are mine and from >
by order of appearance
 jessicainthekitchen.com


detoxinista




βρείτε κιάλλες συνταγές
στο labels θα βρείτε καηγορίες
και στο search μπορείτε να γράψετε το υλικό ή το φαγητό που ψάχνετε
Καλή Διασκέδαση!

Comments

  1. Καλησπερα,
    Ενδεικτική αναλογία νερού/λιναρόσπορου;

    ReplyDelete

Post a Comment