Lemon Marmelade με Λεβάντα






Γειά σας, είμαι η Λιάνκα Κάρμη από το emotional cooking...Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξουμε....

Μαρμελάδα Λεμόνι με άνθη Λεβάντας...
Απλή,μυρωδάτη και υπέρτατα ντελικάτη.

Συνοδεύει το πρωινό σας ψωμάκι η φρυγανιά!
Κάνει το cheesecake σας διαφορετικό...καί...
μελώνει σάλτσες ασιατικές...
Κάνει υπέροχο μαρινάρισμα αλλά και γλασάρισμα σε κρέας.
Και απογειώνει πιάτα θαλασσινών.

5 μεσαίου μεγέθους λεμόνια (περίπου 1 κιλό αφού καθαριστούν)
4ποτήρια νερό πόσιμο
4ποτήρια ζάχαρη.
Αν θέλετε να βάλετε μαυρη υπολογίστε 6 ποτήρια ζάχαρη και ότι το χρώμα θα βγεί πιο σκούρο και υπάρχει περίπτωση να χαθούν (οπτικά) τα άνθη λεβάντας.
1 μπουμπουκάλι άνθος λεβάντας
αν είναι φρέσκο φροντίστε να το αποξηράνετε στον ήλιο ή στον φούρνο πρίν το χρησιμοποιήσετε για να βγάλει τα αρώματα του.
Αν είναι ήδη αποξηραμένο βάλτε σχεδόν ένα κουταλάκι..
Προσοχή μπορεί να σας αρέσει η μυρωδιά αλλά αν το παρακάνετε με τη ποσότητα τότε η μαρμελάδα σας θα είναι πικρή αλλά όχι με τον ευχάριστο τρόπο.
1 βανίλια κατά προτίμηση φρέσκια αλλά αν δεν έχετε και πάλι βγαίνει πεντανόστιμο!

--------------------------------------------------
1.καθαρίστε τα λεμόνια (καί το άσπρο σημείο) αλλά κρατήστε το κίτρινο φλοιό τους.
2.ψιλοκόψτε τα και βάλτε λίγο λίγο ,μαζί με λίγο από το νερό
στο μπλέντερ, μαζί με τη φλούδα που έχετε κρατήσει και πολτοποιήστε.
3.Βάλτε σε μία κατσαρόλια βαθιά και μεγάλη, μαζί με τη ζάχαρη και σιγοβράστε.
4.προσθέστε τη βανίλια
5.όταν το μείγμα γίνει σαν σιρόπι προσθέστε τα άνθη λεβάντας
αφήστε στην ίδια θερμοκρασία και μετά από 5 λεπτά αφαιρέστε από τη φωτιά.
6. μπορεί το μείγμα να φαίνεται αρκετά υγρό αλλά να θυμάστε πως είναι ακόμα καυτό και θα στεγνώσει καθώς πέφτει η θερμοκρασία του.
7.η κατσαρόλα είναι καλό να είναι μεγάλη γιατί η ζάχαρη ανεβάζει το σημείο βρασμού και θα πετάγεται απέξω τόσο που δε το περιμένατε.Προσοχή!

                  Κeep it emotional





Στα δεξιά σας βρείτε κιάλλες συνταγές!
Στο RECIPES θα βρείτε κατηγορίες
και στο search μπορείτε να γράψετε το υλικό ή το φαγητό που ψάχνετε
Καλή Διασκέδαση!

Comments