Strawberry Heaven Σαλάτα Φράουλα με φέτα και σπανάκι


Για το βιβλίο της Ελισάβετ


Σαλάτα σπανάκι με φρέσκιες φράουλες, τυρί φέτα,παπαρουνόσπορο,μαυρες κορινθιακές σταφίδες, κολοκυθόσπορο και σως πορτοκάλι με εξτρα παρθένο ελαιόλαδο Ζακύνθου.

Μπορείς να το κάνεις με baby σπανάκι ή φρέσκο πολύ καλά πλυμένο.Διάλεξε τα μικρά του φύλλα.Θα διαλέξεις όμορφη πράσινη σαλάτα ή μαρούλι ή iceberg.Τραγανό και φρέσκο!
Θα το πλύνεις πολύ καλά και θα το αφήσεις  να στραγκίζει.
Το πιο σημαντικό απο όλα φυσικά είναι να είναι οι φράουλες στην εποχή τους!
Αν είναι χειμώνας μπορείς να αντικαταστήσεις τις φράουλες με φρούτα του δάσους!
Και το καλοκαίρι το ίδιο. Γενικά με ότι είναι berry !


Για μία μεγάλη Σαλάτα

-φρέσκο baby  σπανάκι ή μικρά φύλλα από σπανάκι
-φρέσκια πράσινη σαλάτα
-8 με 10 φράουλες
-80 γρ φέτα της αρεσκείας σου ή κατσικίσιο τυρί
-3 κουταλάκια κολοκυθόσπορο
-3 κουταλάκια μαυρες σταφίδες μικρές
-1 κουταλακι παπαρουνόσπουρο

για τη σως
-2 κουταλακια μουστάρδα
-1 κουταλάκι μέλι
-2 κουταλάκια μηλόξυδο
-5 κουταλάκια ελαιόλαδο καλής ποιότητας
-χυμό από ένα πορτοκάλι


Προετοίμασε την σαλάτα λίγα λεπτά πριν την σερβίρεις/καταναλώσεις

Σε ενα μπολάκι ανακάτεψε το βαλσάμικο με το ελαιόλαδο
Κόψε το σπανάκι και τη σαλάτα σε χοντρά κομμάτια και τοποθέτησε στο μπωλ.
Ψιλόκοψε τις φράουλες (κράτησε μία για το τέλος) και ρίξτες από πάνω και πρόσθεσε τις σταφίδες και τον κολοκυθόσπορο.
Περίχυσε την σαλατα με την σως.
Τρίψε με το χέρι σου απαλά την φέτα από πάνω και πρόσθεσε την μία φράουλα που κράτησες.
Πασπάλισε με τον παπαρουνόσπορο !

Δώστε προσοχή στο ξύδι!Βάλτε μόνο μηλόξυδο!Ή καποιο που σας αρέσει και εμπιστευεστε!
Αν δεν θέλετε να κάνετε φασαρία για να φτιάξετε σως βάλτε ή μελι βαλσαμικο έτοιμο του εμπορίου
ή βινεγκρετ μουστάρδας! Κάτι ούτε πολύ ξινό ούτε πολύ γλυκό!
Η απλά μηλόξυδο και ελαιόλαδο!







Comments