Indian Curry Rice






Ένα πολύ απλό πιάτο επιτυχία! 
Δε θέλει πολύ προσπάθεια αλλά θέλει τα κατάλληλα υλικά!

Ρύζι μπασμάτι, λαχανικά, κάρυ πάστα, ξηρούς καρπούς και αγάπη!
Και δεν γίνεται αλλά δεν γίνεται σου λέω χωρίς φρέσκο κρεμμυδάκι.


Γεια σας είμαι η Λιάνκα Κάρμη από το emotional cooking  και θα σας δείξω πως να φτιάξετε ένα ρύζι χορταστικό και όχι σαν όλα τα άλλα.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να προετοιμάσεις το ρύζι σωστά δηλαδή να το ξεπλύνεις πολλές φορές και να βάλεις την αυθεντική πάστα κάρυ.
Εγώ φτιάχνω την δική μου πάστα κάρυ και την αποθηκευω σε ένα βαζάκι και κρατάει μέχρι ένα μήνα στο ψυγείο. Μην χρησιμοποιήσεις σκόνη κάρυ σε αυτή τη συνταγή..τσου..
Οπότε η μπορείς να κάνεις ένα γρήγορο κάρυ για αυτή τη συνταγή τώρα που θα σου πω ή να αγοράσεις κάρυ πάστα κόκκινη να ναι γλυκιά και όχι καυτερή.
Οι ινδοί επειδή ειναι συνηθισμένοι στη συνταγή το κάνουν εκείνη τη στιγμή και έτσι οπως σου πω να το κάνεις δεν θα ειναι δυσκολο αλλά και πάλι αν δεν έχεις χρόνο παρε μία έτοιμη..αρκεί να έχει βαση τη ντοματα τη κανέλα το κολιανδρο και το γαρυφαλλο.

θέλεις

για το κάρυ

1 σκελίδα σκόρδο
1κγ κανελα
1κγ γαρυφαλο
1 κγ φρεσκο τζιντζερ καθαρισμενο ή σκόνη
1κγ κόλιανδρο
5 κγ παστα ντοματας
1 φρεσκια ντοματα
μισό ποτήρι ηλιέλαιο
αλάτι πιπέρι

4 κουπες μπασματι ρύζι περασμένο και ξεπλυμένο 8 φορές με νερό
και βρασμένο αλ τεντε με μισό κουταλάκι κουρκουμα(περίπου 7-8 λεπτα)
σημαντικό ειναι να προτιμήσεις ρυζι μπασμάτι μακρύ και να μην είναι σπασμένο.
σουρωμένο και ξανα ξεπλυμένο με νερο.Θα γινει αρκετο για 4 μερίδες όταν βρασει.

1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 κολοκυθακι ψιλοκομμενο
1 καρότο τριμμενο
1 πιπεριά φλωρίνης χοντροκομμένο
4-5 μανιταράκια χοντρα και αυτα κομμένα
μαιντανό 
κρεμμυδάκι φρέσκο
καρύδια
σταδίφες
κρανμπερις
ηλιόσπορο
αγαπη

Εφόσον επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε κοτόπουλο φιλέτο σε αυτή τη συνταγή
κομμένο σε μικρά μικρά κομμάτια ή λωρίδες μοσχάρι
Σε αυτή τη περίπτωση θα παρατείνουμε τον χρόνο μαγειρέματος.

Λιώνω το τζιντζερ και το σκόρδο στο μπλεντερ και προσθέτω την φρέσκια ντομάτα να βοηθήσει με τα υγρά της.
Σε ένα τηγάνι βάζω ηλιέλαιο όσο να καλύψω το τηγάνι και το καίω.Βγάζω από τη φωτιά
και βαζω όλα τα μπαχαρικα να σωταριστούν ανακατευοντας συνεχεια για να μη καούν
και βαζω μεσα στο τηγανι και το πουρε σκορδο τζιντζερ ντοματα και προσθετω την ντοματα παστα και μαγειρευω ξανα για 5-6 λεπτα.

Σε μία κατσαρόλα βαζω ηλιέλαιο ή σπορέλαιο αρκετό..και ρίχνω το κρεμμύδι
μολις παρει χρώμα ρίχνω και τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τα μυρωδικά.
Σε αυτό το σημείο αν θέλω να βάλω κρέας τότε το προσθέτω και το τσιγαρίζω μαζί με τα λαχανικά.Δοκιμάζω ένα κομμάτι για να δω αν ειναι έτοιμο.Προσέχω να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος.
Ρίχνω το ρύζι και περνάω από το τηγάνι που ειναι καυτο και ζεστό να μαγειρευτεί 2-3 βόλτες, προσθέτω σε μία μεριά της κατσαρόλας να ακουμπαει τον πατο το καρυ και δε το ριχνω πανω στο ρυζι..Αφήνω 2 λεπτα προσθετω 2 κουταλιές νερό και ανακαευω να μαγειρευτει με όλο το ρύζι.
Προσέχω πως ανακατευω..
Κυκλικά με απαλές κινήσεις να μην σπασει το ρύζι!
Είναι σημαντικό να το βάλουμε ενώ έχει κρυώσει.Να το έχουμε βράσει πρώτα δηλαδή,σουρώσει,ξεπλύνει με κρύο νερό και να έχουμε ρίξει την θερμοκρασία του.

2-3 βόλτες ακόμα και σβήνουμε την φωτιά προσθέτωντας τον μαιντανό ψιλοκκομένο.

Σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα
και το φρέσκο κρεμμύδι..
Διακοσμούμε με λίγο κουρκουμα.






κάντε κλικ στο RECIPES για να 
βρείτε περισσότερες συνταγές
ανά κατηγορία,στο search για
συγκεκριμένα υλικά και πιάτα




                                keep it emotional

Comments