Ψωμί με λιαστή ντομάτα και γέμιση τυριού




Με την απλή βασική σίγουρη συνταγή ψωμιού...
Μισό κιλό αλέυρι, ενα φακελάκι μαγιά ή μπέικιν(ναί ! μπέικιν...γουάι νοτ), λίγο αλάτι, λίγο ζάχαρη
και λίγο ελαιόλαδο και ότι άλλο έχουμε στη κουζίνα μας μπορούμε να φτιάξουμε
καταπλητκικό ψωμί.

Κοιτάχτε το λιωμένο τυρί στη μέση του ψωμιού...
Μιαμμμμμ....





 Koσκινίζουμε το αλέυρι σε μία μεγάλη λεκάνη που μας βολέυει να δουλέψουμε τη ζύμη.
Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέυουμε.
Βάζουμε στο κέντρο 2 κουταλιές περίπου ελαιόλαδο ανακατέυουμε και προσθέτουμε χλιαρό
νερό σιγά σιγά . 
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και πλάθουμε ελαφρά.
Καλό θα ήταν να το κάνουμε σε μικρό χρονικό διάστημα διότι θα αρχίσει να φουσκώνει.
Το πλάθουμε σε σχήμα φρατζόλας ή όπως θέλουμε και ανοίγουμε στη μέση, βάζουμε το τυρί και κλείνουμε.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος ή μέσα στο φούρνο στους 50 βαθμούς για μισή ώρα.
Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.

Χρησιμοποίησα βιολογικό αλέυρι ολικής αλέσεως από τον γυναικείο συναιτερισμό Κυλιομένου Ζακύνθου.
Το αλέυρι ολικής αλέσεως όταν κοσκινίζεται, δεν διαχωρίζεται κανονικα, κοσκινίστε και επιστρέψτε
τα χροντρά κομμάτι όπου έχουν απομείνει στο κόσκινο στη ζύμη σας.

Καλή επιτυχία...









Comments