V Λαχανοντολμάδες με Κινόα και Μανιτάρια






Λαχανοντολμάδες με Κινόα και Μανιτάρια
με vegan lemon sause
φυσικά άμα θέλετε μπορείτε να κάνετε την σως - να την αυγοκόψετε όπως λέμε την κλασική.
Αλλά και αυτή που θα σας πω είναι πάρα μα πάρα πολύ νόστιμη και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.


Τι πρέπει να έχετε στο συρτάρι σας?
Ε εντάξει η αλήθεια είναι ότι πρέπει να πάτε για ψώνια πρώτα.


- 1 μεγάλο λάχανο και βαρύ γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχει πολλά φύλλα τα οποία εμείς
χρειαζόμαστε γιατί όλο και κάποιο θα μας σπάσει ή θα είναι σκληρό.
- 4 μανιτάρια πόρτο μπέλο ή 8 σαμπινιόν
- 1 κολοκυθάκι
-1 καρότο
-1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μέτρια
-1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη *αν δεν βρείτε μην βάλετε την άλλη,θα πικρίσει
- μισό ματσάκι μαιντανό
-1 κούπα κόκκινη κινόα βρασμένη
-1 κούπα λευκή κινόα βρασμένη
-1 κούπα ρύζι βρασμένο με κουρκουμά
φυσικά μπορείτε την συνταγή να την κάνετε με ρύζι αλλά να μην το έχετε βράσει
και ακολουθείτε τα ίδια βήματα και την ίδια ποσότητα 1 κούπα δηλαδή
-χυμό από 3 λεμόνια
-αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
-ελαιόλαδο
-2 κουταλάκια κουρκουμά
-2κουταλάκια σκόνη μιξ κάρυ
-4 κουταλιές κορν φλαουρ
-1κγ παταταλευρο


Συνήθως εγώ όταν μαγειρευω προτιμω να έχω όλα τα υλικά μου έτοιμα σε μπολάκια και να έχω κάνει όλες τις προετοιμασίες ¨ σαν εκπομπή μαγειρικής¨ το λέω..Έτσι έχω όλα τα υλικά σε ετοιμότητα αλλά ξέρω και να μου λείπει κάτι! Και έτσι δεν κάνεις και την κουζίνα έχα χάλι.


Λοιπόν ναι σίγουρα θέλετε χρόνο για αυτή την συνταγή!

Το λάχανο !

Πρώτα κόβουμε το λάχανο στη μέση με ένα καλό μαχαίρι.
Δεν αφαιρούμε τη βάση του!
Από εκεί χωρίζουμε προσεκτικά τα φύλλα.
Τα πρώτα τα πετάμε και τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε ένα μπολ να αγκαλιάζει το ένα το άλλο.
Κάποια μπορεί να έχουν πολύ χοντρές διακλαδώσεις στο κέντρο και αυτό δεν θα βοηθήσει στο να
ρολάρουμε τους ντολμάδες αλλά δεν πειράζει θα το δούμε αυτό μετά.
Μην τα σπασετε και κρατήστε τα στο σχήμα τους το ένα μεσα στο άλλο.

Τα βάζετε μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα! Την πιο τεράστια που έχετε!
Γεμίζετε νερό μέχρι να καλυφθούν τα φύλλα και βαζουμε πάνω τους ένα πιάτο για να μην ανακινούνται καθώς βράζει το νερό.
Aυτό θα μας πάρει 10 λεπτά αφου αρχίσει να κοχλαζει το νερό.Τα ζεματίζουμε.
Αφαιρούμε το νεράκι και αφήνουμε να κρυώσουν σε ενα άλλο δοχείο για να πέσει πιο γρήγορα η θερμοκρασία.

Εδώ σας έχω την παραδοσιακή συνταγή λαχανοντολμάδων και έχω βήμα βήμα την κατάσταση με το λάχανο ! >

http://cooking-stories.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

Βράζω την κινόα καπως Al tende.Το ίδιο και το ρύζι.


Τσιγαρίζω τα λαχανικά μου με τα μπαχαρικά και τα προσθετω στη κινόα μαζι με το ρύζι
Τα φύλλα από το λάχανο πρέπει να έχουν βράσει τώρα και να κρυώνουν.

Διαλέγω τα μεγαλύτερα φύλλα και αρχίζω να τα γεμίζω και να ρολάρω.
Τα φύλα που ειναι πολύ χοντρά ή πολύ λεπτά τα αφήνω στην άκρη- θα τα βάλω στον πάτο της κατσαρόλας για βαση.

Διαλέγω μια πλατιά κατσαρόλα γιατί πρέπει όλοι οι ντολμάδες να ακουμπάνε στον πάτο.
Τους τοποθετώ με αγάπη και ευλάβεια τον ένα κολλητά δίπλα στον άλλο.
Έτσι σφιχτά σφιχτά και αγαπημένα.
Γεμίζω με νερό, σιγά σιγά να μη τους τραυματίσω...
Εδώ αγαπητέ ακροατή πρέπει να νιώθεις μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνεις...
Emotional CooKing είπαμε κάνουμε εδώ όχι βλακίες.

Μιας και είναι μαγειρεμένα όλα τα υλικά της γέμισης αλλά και το λάχανο δε θα πάρει και πολύ ώρα να μαγειρευτεί και δε θα βγάλει και πολλά υγρά οπότε το νού σου!

Μη πα και αράξεις πουθενά σε καμιά τηλεόραση ή σε κάνα λαπτοπ και σου καούν!
Και βρωμάαααει το λαχανοοοοο άμα καεί...
(ε ναι έχω κάψει και γώ..ουυυ)
Εκεί απο πάνω..με συνεχή ευλάβια.

Σε ένα κατσαρολάκι θα βάλεις 2 ποτήρια νερό, χυμό από 2 λεμόνια, πρόσεξε να μην είναι πικρά ,αλάτι και πιπέρι, 3 κγ φυτικό λίπος πχ βούτυρο καρύδας και 1 κγ κουρκουμά.
Σε ένα φλυτζάνι διαλύεις 2κγ κορν φλαουρ και 1 κγ παταταλευρο  ή αν είσαι vegan  μπορεί να έχεις και το υποκατάστατο ασπράδι αυγου σκόνη βάλε επίσης 3 κγ. με  μισό ποτήρι νερό.

Πρώτα βάζεις τις σκόνες μετά το νερό σιγά σιγά.. 
Αφού διαλυθεί σωστά το βάζεις στο κατσαρολάκι που είναι σε χαμηλή φωτιά και ανακατευεις αργα και σταθερά μέχρι να πήξει ελαφρώς...περιχύνεις τους πεντανόστιμους λαχανοντολμάδες και ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

                                 


Η διαφάνεια του λάχανου με το πως ενώνει με τις γραμμές του χεριού μου με τα φωτεινά χρώματα των λαχανικών έκλεψε την καρδιά μου και με έκανε να αγαπήσω την φύση για ακόμα ένα επίπεδο παραπάνω! Κeep it emotional!





















Οι φωτογραφίες υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Η οποιαδήποτε χωρίς άδεια χρήση θα διώκεται ποινικά.
Η αρχική τιμή πώλησης της κάθε φωτογραφίας ανέρχεται στα 1000 ευρώ.






Comments